Wednesday, 14 November 2012

Rocca salad سلطة جرجير



One of my favourite salads that I order every time I have lunch/dinner in a restaurant, is rocca salad! Other than the reason that it tastes really good, it is healthy! So here's a recipe that I came up with, it's easy and takes less than 10 minutes to prepare!

Ingredients:


  • Rocket leaves

  • Dried tomatoes

  • Pomegranate

  • Pine seeds

  • Fresh mushrooms

  • Shredded parmesan cheese

  • Dressing:

  • 1 tablespoon olive oil

  • 2 tablespoons pomegranate molasses/ syrup

  • 1 tablespoon balsamic vinegar

  • 1 lemon juice

  • Salt

DirectionsWash the rocket leaves, cut the dried tomatoes and the mushrooms, then toss them together and add pomegranate, pine seeds and parmesan cheese on top. After that, add the dressing to the salad and serve immediately.


من السلطات اللي دائماً أطلبها إذا ذهبت للغداء أو العشاء في مطعم ما، هي سلطة الجرجير. غير أن طعمها لذيذ، فهي مفيدة جداً. هنا وصفة لسطة جرجير ولن يستغرق إعدادها أكثر من ١٠ دقائق

 

المكونات:

٢ شدة جرجير

طماطم مجففة

رمان

صنوبر

مشروم طازج 

جبن بارميزان مقطع

 

الصلصة:

ملعقة طعام زيت زيتون

٢ ملعقة طعام دبس الرمان

ملعقة طعام خل البالزاميك

عصير ليمونة

ملح

 

طريقة الإعداد:

غسل الجرجير، ثم قص الطماطم المجففة والمشروم الطازج وخلطهم مع بعضهم البعض، ثم يتم إضافة الرمان والصنوبر وجبن البارميزان فوقها. ثم القيام بإضافة الصلصة قبل التقديم مباشرةً.

 

أتمنى أن تحوز على إعجابكم :)

 


No comments:

Post a Comment